top of page

Kuumolankatu 18 raksablogi

Oletko intternetin Ulla Taalasmaa? Tai muuten vain utelias naapuri joka haluaa tietää missä mennään ja mitä ihmettä? Lukaise blogi läpi ja olet taas hieman lähempänä totuutta!

06/2022

Töiden aloitus

Suunnitelmat ovat saaneet viranomaisen leiman ja homma voi alkaa. Alkuun laitetaan tontti matalaksi, viedään puut ja ylimääräinen maa-aines pois jonka jälkeen varsinaiset pohjatyöt käynnistyvät. Maanrakennus urakoinnista vastaa Maarakennus Vehto Oy.

Pohjatöiden tekeminen vie noin 1,5-2 kuukautta. Töiden yhteydessä asennetaan maan sisään tuleva tekniikka kuten vesi- ja viemäriputket, kaivot, sekä sähkö- ja telekaapelit. Pohjatöiden jälkeen pääsee perustusporukka Rakennus MAN tekemään oman osuutensa ja heti heidän perään Honkrakenne toimittaa kahden ensimmäisen talon hirsirungot asennettuna tontille.

Taloudellisesti järkevää olisi ehkä ollut rakentaa kaikki neljä taloa yhteen pötköön mutta sekava maailman tilanne inflaation, korkojen, nousevien raaka-aine kustannuksien, saatavuusongelmien ja kaiken muun kanssa sai Ahto Kodit Oy:n johtokunnan tekemään päätöksen että ensin kaksi taloa ja jos homma ei osu liian pahasti tuulettimeen niin sitten kaksi heti siihen perään.

bottom of page